Друштво за академски развој у сарадњи са продукцијском кућом ММД Студио Ниш ради на снимању документарног филма о пројекту Ново лице Ћеле-куле. Филмска екипа предвођена Мирославом Митићем, идејним творцем сценарија за документарац и великим пријатељем нашег Друштва, пратила је наше научнике током њиховог боравка у Нишу за време рада на скенирању и документовању лобања у Ћеле-кули и укључена је у све аспекте пројекта, како би све било забележено на један савремен и оригиналан начин.

Изнад можете погледати трејлер за документарац који је у припреми, а чији завршетак ће зависити како од непресушног ентузијазма његових твораца, тако и од финансијске подршке грађана. Помозите и ви реализацију документарца уплатом жељеног новчаног износа на жиро-рачун нашег удружења.

Жеља нам је да све што радимо буде документовано, тако да сутра свако може да види како и шта смо радили на пројекту Ново лице Ћеле-куле, без улепшавања. Ко зна, можда једног дана наш документарац буде део редовног програма на телевизијским каналима попут Нешнал џиографика (National Geographic) и Хисторија (History).


0 коментара

Оставите одговор

Avatar placeholder

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *