Ко смо ми

Ово је званични сајт пројекта Ново лице Ћеле-куле, Друштва за академски развој и наша веб адреса је: https://novolicecelekule.com.

Коментари

Када посетиоци сајта оставе коментар, сајт прикупља податке остављене у форми која се попуњава за остављање коментара и такође прикупља IP адресе и стринг корисничког агента претраживача ради уочавања спама.

Анонимни стринг који се креира од ваше мејл адресе (познатији као хаш или хеш) може бити додат од стране Gravatar сервиса уколико га користите. Политику приватности Gravatar сервиса можете наћи овде: https://automattic.com/privacy/. Након одобрења вашег коментара, ваша профилна фотографија биће јавно видљива у контексту коментара који сте оставили.

Медији

Уколико качите фотографије на овај вебсајт, требало би да избегавате качење фотографија које имају прикачене податке о локацији (EXIF GPS). Посетиоци сајта могу скинути те фотографије и извући било који податак о локацији са таквих фотографија.

Колачићи

Уколико остављате коментар на нашем сајту, можете изабрати да се сачувају подаци о вашем имену, мејл адреси и сајту у колачићима. То радите искључиво ради сопствене комоције, како не бисте морали да поново уписујете све то када остављате друге коментаре. Ти колачићи трају годину дана.

Ако посећујете нашу страну за корисничко пријављивање, том приликом се ствара привремени колачић који утврђује да ли ваш претраживач прихвата колачиће. Тај колачић не садржи личне податке и брише се након што затворите ваш претраживач.

Када се пријављујете, такође се ствара неколик колачића који чувају податке о вашем пријављивању и изборе које сте начинили за приказивање на вашем екрану. Ови колачићи трају то два дана, а колачићи за избор приказивања трају то годину дана. Уколико изаберете „Запамти ме“, ваше пријављивање може трајати до две недеље. Када се одјавите са вашег налога, колачић за пријављивање се уклања.

Ако мењате или објављујете чланак, додатни колачић се чува у вашем претраживачу. Тај колачић не садржи личне податке и једноставни приказује ID чланка који мењате. Колачић нестаје након једног дана.

Убачен садржај са других вебсајтова

Чланци на овом сајту могу садржати убачен садржај (embedded content) попут филмова, фотографија, артикала и др. Убачен садржај са других вебсајтова се понаша на исти начин као да посетилац посећује те друге вебсајтове.

Ти вебсајтови могу прикупљати податке о вама, користити колачиће, убацивати праћење треће стране и пратити вашу интеракцију са убаченим садржајем, укључујући праћење ваше интеракције са убаченим садржајем уколико имате налон и улоговани сте на тим сајтовима.

Са киме делимо ваше податке?

Уколико затражите промену лозинке, ваша IP (ај-пи) адреса ће бити укључена у ресетовани имејл.

Колико дуго чувамо ваше податке?

Уколико оставите коментар, коментар и његови метаподаци се чувају на неодређено. Разлог за то је да бисмо могли да препознамо и одобримо било које пратеће коментаре аутоматски, уместо да их држимо у делу за модерацију.

За регистроване кориснике на нашем сајту (ако их има), такође чувамо личне информације које обезбеде у својим корисничким профилима. Сви корисници могу видети, мењати или брисати своје личне податке било када (једино не могу мењати своје корисничко име). Администратор вебсајта такође може видети и мењати те информације.

Која права имате над својим подацима?

Уколико имате налог на овом сајту или сте остављали коментаре, можете затражити да примите експортовани фајл о личним подацима које поседујемо о вама, укључујући податке које сте нам обазбедили. Такође можете затражити да избришемо било које личне податке које имамо о вама. То не укључује податке које смо у обавези да чувамо из административних, правних или безбедносних разлога.

Где се шаљу ваши подаци?

Коментари посетилаца могу бити проверавани путем аутоматизованог сервиса за детектовање спамова.